Rude Kappes(Rotkohl)

Zutaten:

Zubereitung:

Zwei Pund rude Kappes
(2 Pfund Rotkohl),
en bes zwei Esslöffel Jänsefett
(1 - 2 EL Schmalz),
en Lorbeerblatt
(1 Lorbeerblatt),
Nelkepfeffer
(Nelkenpfeffer),
Salz,
enen kleinen Öllich
(1 kleine Zwiebel),
ene Schuß Essich
(1 Schuß Essig),
e jot Pund Boskopp un jet Zucker
(1 Pfund Boskopp, etwas Zucker).

Dä Kappes fing schnigge un jot wäsche.

Em Kessel et Fett schmelze loße.

De jot afjelaufene Kappes dozodun un tirek met dem Essich bejeße.

Dann jet Salz, dat Lorbeerblatt, de Nelkepfeffer un de Öllich dropjevve un all dat koche loße.

Noh ener halven Stund met jet Zucker de geschälte un jeschneddene Äppel op de Kappes dun un noch en Veedelstündche dämpe loße.

Zum Schluß sößsur afschmecke.

Rezept aus: Landfrauen Rhein-Erft-Kreis

Rezept ausdrucken Um das Rezept zu drucken hier drücken!

Logo der Stadt Jülich Senioren ins Netz ist ein Projekt der Stadt Jülich.